Veel startende Elektrische rijders moeten wennen aan het feit dat je een laadpas nodig hebt om zorgeloos door Europa heen te kunnen reizen. Wil men ook nog kostenbewust reizen dan zijn meerdere laadpassen meenemen een optie.
Iedereen heeft een eigen mobiliteitsbehoefte en het aanbod is te groot om zelf eenvoudig een keus te maken. Alleen in Europa bestaan er al 450 laadpassen. Je kunt met één laadpas praktisch heel Europa door, maar u zult maar net in een regio vertoeven waar een lokale laadpas noodzakelijk is. Misschien rijdt u wel 100.000km per jaar of laadt u alles thuis. Dit soort dingen heeft allemaal invloed op de prijs. Elke laadpas aanbieder biedt naast een geografisch bereik ook specifieke voor- en nadelen.
Wat goed bij iemand past is een kwestie van raadplegen. Als iemand verhuist naar een andere regio dan kunnen iemands mobiliteitskosten 50% dalen door over te stappen op een andere laadpas aanbieder. (e-Mobility Service Provider of eMSP). De laadpas aanbieder bepaalt dus grotendeels iemands laadkosten.
Vanuit die gedachte is in 2017 Laadpas Top 10 ontstaan. Het geeft duidelijkheid en transparantie in de laadpas markt aan iedereen die daar naar op zoek is. Of je nu een fleet owner van een grote onderneming bent, in de automotive sector werkt of een particulier bent, iedereen die duidelijkheid zoekt over laadpassen, kan bij ons terecht.
Wij vertellen onze bezoeker op welke laadpalen de passen werken, voor welke landen andere passen nodig zijn, (en wélke dit exact zijn). Ook de bijgeleverde apps voor de smartphone, geografische kaarten met laadpalen, aanvraagformulieren voor de laadpas en contactgegevens in geval van storingen houden we allemaal nauwkeurig bij. Daar waar mogelijk testen we de kaarten fysiek, en uit de bedragen die we op de facturen terugzien destilleren we de prijs-gerelateerd informatie.
Wij hebben inmiddels ook internationale versies gebouwd.
Duitstalige versie
Engelstalige versie